جنگل زدایی و فرسایش خاک :
براساس یک مطالعه در مورد اینکه جنگل زدایی چگونه سبب فرسایش خاک می شود به این نتیجه رسیده اند که فعالیت های انسانی مانند کشاورزی و جنگل زدایی سبب فرسایش جهانی خاک میشود.
در حالی که هوازدگی خاک و فرسایش با تغییر الگوهای آب و هوایی و تأثیرات زمین شناسی سیاره کنترل می شود ، مطالعه جدید حاکی از نقش آداب انسانی و تغییر کاربری اراضی است.
فرسایش خاک تأثیر مستقیمی بر آب و هوا و جامعه دارد ، زیرا باعث کاهش بهره وری اکوسیستم ها و تغییر چرخه های مواد مغذی می شود.
برای مطالعه ، تیمی از محققان موسسه Max Planck ، یک موسسه غیرانتفاعی آلمان مستقر در آلمان ، با استفاده از تکنیک های دوستیابی رادیوکربن ، با تجزیه و تحلیل رسوبات رسوبی در بیش از 600 دریاچه در سراسر جهان ، تغییرات موقتی فرسایش خاک را ثبت کردند.
نونو کاروالهائیس ، رهبر گروه موسسه بیوژئوشیمی ماکس پلانک ، گفت: از این تعداد ، 35 درصد تجمع رسوب را در حدود 4000 سال قبل نشان می دهند.
برای درک علت آنها سوابق فسیلی گرده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و شاهد کاهش سطح پوشش درخت بودند.
ژان فیلیپ جنی ، دانشمند زمین شناس فرانسوی از این واقعیت گفت: این کاهش نشان می دهد "تغییرات سطح زمین ، به ویژه زمین های کشاورزی ، به عنوان مثال برای کشاورزی و شهرک سازی ، که به نوبه خود منجر به تخریب خاک و فرسایش می شوند."
در 70 درصد از کل حوزه های آبخیز مورد مطالعه ، تغییرات پوشش زمین به عنوان عامل اصلی فرسایش خاک شناخته شد. این نشان می دهد که شیوه های انسانی فرسایش خاک را خیلی قبل از ظهور صنعتی شدن شدت بخشیده است.
تحولات اقتصادی در طول شهرکهای انسانی نیز با تجمع رسوب در دریاچه ها ، با فرسایش خاک در ارتباط است.
به عنوان مثال: فرسایش خاک در آمریکای شمالی با تأخیر بیشتر از اروپا بود. دلیل آن این بود که شیوه های کشاورزی تنها پس از استعمار به آمریکای شمالی معرفی شدند.
برعکس ، کاهش فرسایش خاک در 23 درصد از مناطق به احتمال زیاد با افزایش مصرف آب و شیوه های مدیریت رودخانه ، به ویژه در امپراطوری های روم و چین از 3000 سال پیش همراه است.
فرسایش خاک که شامل تجزیه و جابجایی خاک است ، منجر به کاهش محتوای آلی آن و درنهایت باروری آن می شود. دانشمندان هندی در حال حاضر روشی را برای سنجش میزان فرسایش خاک و کاهش مرتبط با محتوای آلی در خاک با ارزیابی میزان ارائه سزیم موجود در خاک تهیه کرده اند.
این روش می تواند در نظارت بر اثرات فرسایش خاک و اثربخشی راهبردهای حفاظت از خاک کمک کند.
خاک گیاهان ، حشرات و میکروب ها را پشتیبانی می کند و در مدت زمان طولانی توسط نیروهای طبیعی شکل می گیرد. کربن از طریق عمل میکروبی بر روی قسمت های خشک شده گیاه ، به خاک می رسد و باعث تغییر در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن و همچنین افزایش باروری آن می شود. به این ترتیب خاک همچنین از کربن کمک می کند تا در تنظیم سطح کربن در جو کمک کند.
فعالیت های طبیعی و انسانی در فرسایش خاک و ایجاد مشکل در تولید مواد غذایی و تغییر اوضاع نقش دارد. بنابراین ، نظارت بر از بین رفتن کربن ناشی از فرسایش خاک از خاک مهم است.
محققان مؤسسه حفاظت از خاک و آب ICAR-هند ، با همبستگی آن با میزان سزیم رادیواکتیو در خاک ، راهی برای نظارت بر فرسایش خاک و کاهش میزان کربن موجود در خاک ارائه داده اند.
"فن آوری رادیواکتیو سزیم روشی سریعتر و کم هزینه تر برای مطالعات مربوط به فرسایش خاک در مزارع با شدت زیاد است ، نتایج دقیق تری را برای انواع مطالعات فرسایش از جمله تاریخی ، مقایسه ای و طولانی مدت و فرسایش کربن آلی خاک و خاک ارایه می دهد.
مطالعات اولیه نشان داده اند که غلظت کربن مربوط به خاک با میزان ایزوتوپ سزیم است ، اطلاعاتی که دانشمندان از آنها برای بررسی میزان فرسایش خاک در دره دوون در شمال غربی هیمالیا استفاده کرده اند.
دره Doon به عنوان مکان های فرسایش یافته و دست نخورده برای مطالعه در فاصله قابل توجهی از یکدیگر انتخاب شد.
درمجموع ، 16 نمونه از محلهای فرسایش یافته جدا از زمین غیرمجاز برای بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آنها جمع آوری شد. برای اندازه گیری سطح سزیم در خاک از روش طیف سنجی گاما استفاده شد.
در سایت های مختلف سطوح مختلف سزیم وجود داشت که در درجات مختلف تخریب خاک در سایت های مختلف اشاره داشتند. سپس با استفاده از فرمولهای مختلف ، از دست دادن سزیم برای محاسبه فرسایش و از بین رفتن کربن در خاک استفاده شد.
نتایج حاصل از دستیابی به روشهای معمولی میزان مشابهی از فرسایش خاک را در مناطق بدست آورد.
نیشیتا جیری ، عضو تیم تحقیق ، گفت: "برای اعتبار بیشتر در مورد استفاده از سزیم ، تعداد زیادی پایگاه داده در مناظر مختلف و مصارف زمین مورد نیاز است تا پتانسیل تصفیه کربن در اراضی مختلف نیز انجام شود."