تأثیر قطرات آب بر روی برگها :
محققان نشان می دهند که فشار و اثر قطرات آب بر روی سطح برگ هورمونهای استرس مانند اسید یاسمونونیک را تحریک می کند. این تغییرات سلولی خیلی سریع آشکار می شود و می تواند گیاهان را برای تحمل بیماری و خشکسالی مجهز تر کند.
برخلاف انسان ، گیاهان نمی توانند احساس درد کنند. با این حال ، به اصطلاح تحریک مکانیکی - باران ، باد و تأثیر جسمی انسان و حیوانات - در فعال سازی سیستم دفاعی گیاه در سطح بیوشیمیایی نقش دارد. این به نوبه خود باعث ایجاد هورمون استرس می شود که از جمله موارد دیگر می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی گیاه شود.
مطالعه جدید نتایج تحقیقات قبلی را تأیید می کند. با این حال ، این بار محققان به بررسی تغییرات مولکولی در مقیاس بسیار بزرگتر - گسترده ژنوم - پرداختند و بر نقش و تنظیم هورمون گیاهی اسید جاسمونیک تمرکز کردند.
محققان دریافتند هزاران ژن ، صدها پروتئین و بسیاری از هورمونهای رشد تنها در طی ده دقیقه پس از برخورد آب به سطح برگ گیاه ، تحت تأثیر قرار می گیرند. آنها همچنین یک شبکه نظارتی را مشاهده نکرده اند که بر چگونگی تقویت هورمونهای دفاعی گیاه توسط تحریک مکانیکی تأثیر می گذارد.
وی ادامه داد: این نوع تحریک می تواند منجر به تاخیر در گلدهی گیاهان و رشد متوقف شود. با این حال ، اکنون می توانیم نشان دهیم که گیاه نسبت به عوامل بیماری زا نیز پاسخ ایمنی بیشتری دارد و تغییرات بیوشیمیایی گیاه پس از یک دوره بسیار کوتاه قابل اندازه گیری است.
محققان در آزمایشاتی که در محیط های آزمایشگاهی انجام شده است ، از یک بطری اسپری گیاه متداول روی اسپری نرم استفاده کردند. این گیاهان یک بار از فاصله 15 سانتیمتر بارانده شدند و محققان پس از طی مراحل درمانی تغییرات مولکولی و تأثیر قطرات آب بر روی گیاهان را در سطح سلول در چندین نقطه ثبت کردند.
الیویه وان آکن می گوید: "نتایج ما نشان می دهد که گیاهان بسیار حساس هستند و برای تأثیر و هشدار در سطح بیوشیمیایی نیازی به باران شدید ندارند."
اما چرا گیاهان به سرعت و به سرعت در برابر قطرات آب واکنش نشان می دهند؟ تیم تحقیق می گوید این ممکن است یک مکانیسم دفاعی باشد. هنگامی که باران شدید باران می بارد ، قطرات آب که از گیاهان آلوده به باکتری ها ، قارچ ها و ویروس ها باز می گردند می توانند به گیاهان سالم برخورد کنند.
الیویه وان آکن می گوید: "برگهای بیمار می توانند به عنوان یک منجنیق عمل کنند و به نوبه خود قطرات کوچکتر با پاتوژنها را به گیاهان چند متر منتقل کنند. ممکن است که گیاهان سالم در نزدیکی بخواهند از خود محافظت کنند."
این تیم تحقیقاتی می گوید تحریک مکانیکی نقش بسیار مهمتری را نسبت به آنچه قبلاً تصور می شد بازی می کند و این که انواع مختلفی از تأثیر جسمی بسته به سن گیاه و شرایط رشد ، می تواند بر روی گیاهان تأثیر مثبت و منفی بگذارد. این یافته های جدید کدام کاربرد عملی را می تواند داشته باشد؟
"ما در حال حاضر در حال مطالعه یك روش كشاورزی قدیمی ژاپن هستیم كه در مرحله رشد برای دستیابی به محصولات زراعی فراوان مبتنی بر رطوبت دانه ها است. برای کشاورزی در آینده..